Шановні відвідувачі!

У Заповіднику під час карантинних обмежень введено в дію

Особливий порядок проведення профілактичних, протиепідемічних, у т.ч. дезінфекційних та інших заходів

Інформуємо вас, що під час відвідування Заповідника обов’язковими є використання захисних масок та дотримання соціальної дистанції.

Будь ласка, виконуйте вказані рекомендації та бережіть власне здоров’я!

 

Особливий порядок

проведення профілактичних, протиепідемічних,

у тому числі дезінфекційних, та інших заходів

у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику у період дії карантинних обмежень

 

Загальні положення

Цей Особливий порядок проведення профілактичних, протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів (далі – Порядок) у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику (далі – Заповідник) у період дії карантинних обмежень  визначає порядок відвідування, дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, закріплює основні права, обов’язки та правила поведінки відвідувачів і працівників на його території.

Дія цього Порядку поширюється на всіх, без винятку працівників та відвідувачів Заповідника.

 

1. Вимоги щодо персоналу

1.1. Керівники структурних підрозділів Заповідника повинні:

1.1.1. проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;

1.1.2. проводити щоденний інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів;

1.1.3. забезпечити кожного працівника відділу засобами індивідуального захисту (захисна маска, одноразові рукавички), які працівник зобов’язаний змінювати кожні 3 години роботи або після кожної дії (виробничого процесу), не пов’язаних між собою;

1.1.4. не допускаються до роботи працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання, підвищеною температурою тіла понад 37,2ºC. У разі виявлення вказаних ознак, працівник скеровується до закладу охорони здоров’я за місцем обслуговування працівника з обов’язковим повідомлення про такий стан безпосереднього керівника або керівника відділу кадрів Заповідника.

1.2. Допуск до роботи працівників здійснюється за умови наявності у них вдягнених засобів індивідуального захисту: (зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно).

1.2.1. Кожен працівник щоденно два рази (до роботи та після її закінчення) після результату термометрії вносить їх покази  до  особисто листа. Керівник підрозділу  забезпечує контроль щодо ведення такого листа;

1.2.2. у разі проведення контактного температурного скринінгу забезпечується обов’язкова дезінфекція виробу, яким здійснюється термометрія, після кожного його використання згідно з інструкцією виробника дезінфекційного засобу;

1.2.3. після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисної маски, одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту працівник повинен ретельно вимити руки з милом та обробити антисептичним засобом.

1.3. Працівникам установ, організацій і підприємств, розташованих на території Заповідника надання послуг без одягнених засобів індивідуального захисту (респіратор a6o захисна маска (у т.ч. виготовлені самостійно) та одноразових рукавичок заборонено.

1.4. У Заповіднику обмежується проведення масових заходів (нарад, зборів, тощо) в приміщеннях без крайньої виробничої необхідності.

 

2. Вимоги щодо проведення культурно-мистецьких, релігійних заходів

2.1. Дозволяється одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі огородженої території для заходів просто неба, або загальної площі приміщення закладу культури чи релігійного закладу, де проводиться захід.

2.2. При проведенні заходів в приміщеннях, відвідувачі повинні перебувати в респіраторах або захисних масках, що покривають рот та ніс, протягом всього часу.

2.3. Проведення заходів дозволяється лише з розміщенням відвідувачів на сидячих місцях:

2.3.1. відстань між окремо встановленими місцями для сидіння або столиками повинна становити не менше 1,5 метри;

2.3.2. розміщення за одним столом дозволяється для не більш як чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 14 років);

2.3.3. у залах зі стаціонарним розміщенням місць для сидіння розміщення відвідувачів здійснюється з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

2.3.4. Забезпечується безперебійна робота систем вентиляції у випадку проведення  культурного заходу в приміщенні.

2.3.5. Рекламні брошури, журнали та інші поліграфічні матеріали повинні бути недоступні для відвідувачів.

 

3. Вимоги щодо дезінфекції контактних поверхонь

3.1. Збільшити кратність (через кожні 3 години робочого часу) проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобі у приміщеннях, особливо в місцях найбільшого контакту з поверхнями - ручки дверей, санітарно-технічні прилади).

3.2. Дезінфекцію контактних поверхонь проводити кожні 3 години під час роботи.

3.3. Забезпечити дотримання нормативних показників мікроклімату приміщень (вологість, температура повітря) та забезпечити наскрізне провітрювання приміщень.

3.4. Для дезінфекції використовувати стандартні дезінфекційні засоби, зареєстровані в Україні відповідно до законодавства, та мають чинне Свідоцтво про державну реєстрацію. Дотримуватись інструкції до застосування кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції (з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні).

 

4. Вхідний санітарний контроль

4.1. Вхідний санітарний контроль відповідно до закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» є елементом протиепідемічних заходів та відноситься до медико-санітарних заходів, що застосовуються для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб. Вхідний санітарний контроль являє собою контроль за станом здоров’я осіб з метою виявлення ризиків передачі захворювання в організованих колективах та в місцях великого скупчення людей.

4.2. Не допускаються до приміщень особи без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

4.3. Забезпечення вхідного санітарного контролю здійснюється шляхом:

4.3.1. візуального огляду (загальний стан, ознаки лихоманки, наявність ознак гострого респіраторного захворювання кашель, чхання, нежить);

4.3.2. проведення температурного скринінгу (вимірювання температури тіла безконтактним термометром).

 

5. Відповідальність за порушення цього Порядку

5.1. У разі порушення даного Порядку працівниками Заповідника, керівником може бути прийняте рішення щодо застосування заходів дисциплінарного впливу, а також застосування інших заходів передбачених чинним законодавством.

5.2. Контроль за дотриманням цього Порядку покладається на керівників відповідних підрозділів Заповідника.

 

Цей Порядок вступає в дію з 08.07.2020 та діє до окремого розпорядження.

YouTube icon
Facebook icon
Twitter icon